Wat een heerlijke dag in en rond de Villa Servais in Halle!

Wat een heerlijke dag in en rond de Villa Servais in Halle!

op 2 oktober 2023 om 14:56

Na het zomerreces zijn we er weer aan begonnen. Al meteen met een knaller. Op zondag 1 oktober bracht onze afdeling een bezoek aan de stad Halle, gekend van haar carnaval maar ook van vermaard cellist en componist Adrien François Servais. Laat hem nu net de rode draad zijn doorheen ons bezoek.

Onder een stralend nazomerweertje maakten we eerst een gesmaakte Servaiswandeling onder de deskundige begeleiding van Peter en Guido François. Na afloop pikten we de start mee van de Reuzenstoet om vervolgens koers te zetten naar de Villa Servais, de imposante woning die de Halse muzikant liet optrekken in 1847. Het gebouw in kwestie kende een bewogen geschiedenis. Huidig eigenaar Geert De Poorter en zijn familie kochten de compleet verloederde villa aan in 2016. Zij slaagden erin om de villa haar vroegere eer en glorie terug te bezorgen. Onder het genot van een drankje en een hapje vertelde Geert ons hoe de restauratie, die 5 jaar in beslag nam, werd aangepakt. Nadien brachten Carlota Ingrid Garcia en Wouter Dekoninck, respectievelijk op de traverso en aan de klavecimbel een verrassend en boeiend kamermuziekconcert op de tonen van de 18e eeuw. Het was muisstil! Na die wonderschone klanken was het tijd voor de innerlijke mens. Deze prachtige dag werd afgesloten met een lekkere afternoon tea. We voelden ons de koning(in) te rijk in de magnifieke villa Servais. Een beetje moe maar blijgezind en voldaan (letterlijk!) trokken we naar huis!

Geniet mee van het bijgevoegd fotoverslag!

Documenten

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit