Zomerzoektocht in Aarschot en omstreken was een voltreffer!

20240809_Aarschot12.JPG

Zomerzoektocht in Aarschot en omstreken was een voltreffer!

op 10 augustus 2024 om 16:03

Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 augustus 2024, nog net voor de grote hitte hebben we weer genoten van onze jaarlijkse zomerzoektochtuitstap.

Dit jaar waren we met 16 personen om te zoeken en te ontdekken in de mooie streek van Aarschot, Gelrode en Langdorp, een regio die voor velen onder ons weinig of niet gekend was. Het bleek meer dan de moeite waard. We hebben twee keer overnacht in het Kasteel van Nieuwland, een oase van groen en rust, waar we ook culinair aan onze trekken zijn gekomen. Ook dat was een meevaller.

Donderdagnamiddag vertrokken we aan parking Demervallei om Aarschot, een leuke en gezellige stad langs de Demer, te ontdekken. Langs onze weg passeerden we de Sint-Rochustoren en belangrijke beelden o.a. van Burgemeester Jozef Thielemans en Pater Raskin en wandelden door het stadspark waar zich het Klooster van de Kapucijnen bevindt. We passeerden de Onze-Lieve-Vrouwekerk die in ijzerzandsteen -een typische steen van de streek- gebouwd is en zetten daarna koers naar het Begijnhof en de ‘s Hertogenmolens. Deze heel interessante wandeling sloten we af op de Grote Markt van Aarschot. Ondertussen waren we aan het kijken, zoeken, checken en dubbelchecken 😉.

Na een smakelijk ontbijt vertrokken we vrijdagmorgen naar Gelrode. De helft van de groep op de fiets, de anderen met de auto. De eerste plaats van afspraak en het startpunt was de Moedermeule, een authentieke graanmolen uit 1667. Het werd een zeer mooie wandeling van nagenoeg 4 km met vele uitgestrekte vergezichten op de Demervallei. Ook deze keer hebben we goed gezocht en gevonden. ’s Middags hebben we onze sandwiches opgegeten in Café De Goor in Langdorp waar we zeer hartelijk werden ontvangen.

We stonden er dus sterk op voor de laatste zoekwandeling in Langdorp. Ook hier trokken we de wijde natuur in voor zo’n 3,5 km waarbij een groot stuk langs de meanderende Demer. De foto’s werden gevonden en de vragen opgelost. In die mate dat we zaterdagmorgen na ons ontbijt al meteen richting Lennik reden. Evenwel niet vooraleer we in het prachtige park van ons hotel alle vragen nog even overlopen hadden.

Nog even (na)genieten kan in onze fotogalerij met de mooie foto’s gemaakt door Nicole Vandevelde.

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit