Terugblik op een zonnig en gezellig zomerzoektochtweekend!

Terugblik op een zonnig en gezellig zomerzoektochtweekend!

En of het plezant was ...?

op 25 oktober 2022 om 16:02

De antwoorden van de 36ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht zijn bekend. Ons rapport is niet zo goed als vorige jaren. Maar geen nood. We hebben ervan genoten en ons heel goed geamuseerd. Geniet even mee van deze mooie beelden, ons bezorgd door ons getalenteerd DF-lid Nicole Vandevelde. Waarvoor dank.

Naar goede gewoonte trokken we een weekend uit voor de Davidsfonds Zomerzoektocht.

Deze 36ste editie vond plaats in de Noorderkempen. Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau waren dit jaar de hotspots. Voor het eerst kwam de zoektocht dus ook in Nederland.  Via drie uitgestippelde wandelroutes en een fietsroute – vakkundig ineengestoken door Liliane en Herman- werden we door het intrigerende heden en verleden van grensenclaves en landloperskolonies gegidst.

De goede luim was alom aanwezig en ook het weer liet zich dit jaar van zijn beste kant zien. Uiteraard moest ook de innerlijke mens op tijd en stond voorzien worden van een natje en een droogje. Maar eind goed, al goed: ook deze keer werden alle antwoorden gevonden. Dat ze niet allemaal juist zijn, is bijkomstig. Volgende keer beter!

Documenten

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit